کینوا بدون گلوتن
نمایش دادن همه 7 نتیجه
خرید کینوا بدون گلوتن با کیفیت بالا و قیمت مناسب در فروشگاه محصولات غذایی سالم هایوا
گلوتن نوعی پروتئین است که در بعضی غلات از قبیل گندم، جو، چاودار و اسپلت (گندم آلمانی) وجود دارد، که گندم بیش از همه غلات، گلوتن دارد. گلوتن عملکردی شبیه به چسب دارد و زنجیرهای مواد را به هم میچسباند و کنار هم نگه میدارد.
برای ملموس شدن این عملکرد، خمیر گندم را در نظر بگیرید که چطور حالت کش دار و چسبنده دارد. این خاصیت چسبندگی بدلیل گلوتن آرد گندم است.
علاوه بر آن گلوتن باعث پف کردن نان می شود و در عین حال اجزای نان را به هم چسبیده نگه میدارد. گلوتن مزایای تغذیهای زیادی دارد اما بدلیل این که برخی افراد به گلوتن حساسیت دارند، نمیتوانند موادی که دارای گلوتن است را مصرف کنند. دو پروتئین در گلوتن وجود دارد.
گلیادین و گلوتنین این دو پروتئین هستند، که گلیادین عامل اصلی آثار منفی گلوتن است.
بسیاری از مردم شاید حتی نام گلوتن را هم نشنیده باشند، چرا که با مصرف آن مشکلی نداشتهاند، اما برخی افراد دارای شرایط خاصی هستند و با خوردن مواد دارای گلوتن دچار مشکل میشوند.
افراد حساس به گلوتن چه کسانی هستند؟
افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند. افرادی که روده تحریک پذیر دارند. افرادی که به گندم حساسیت دارند. افرادی که به گلوتن حساسیت دارند.
بیماری سلیاک چیست؟
شدیدترین نوع عدم تحمل گلوتن را سلیاک میگویند. این بیماری ارثی است. بعضی افرادی که به سلیاک مبتلا هستند، ممکن است تا مدتها از این بیماری بیاطلاع باشند و فقط از علائم آن رنج ببرند. سلیاک یک نوع بیماری خود ایمنی است.
خود ایمنی به این معنا که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به باکتریها و سلولهای بدن حمله میکند و یک عضو را به عنوان بیگانه قلمداد کرده و بسته به شدت این اختلال، قسمتی از عضو و یا کل آن را از کار میاندازد.
در سلیاک، این عضو روده کوچک است. سلیاک با آسیب زدن به پرزهای دیواره روده کوچک، جذب موادغذایی را به اختلال میکشانند.
این پرزها وظیفه جذب مواد مغذی مفید و دفع مواد مغذی مضر را دارد، لذا افراد مبتلا به سلیاک، در دفع مواد مضر دچار مشکل شده و موادغذایی که نباید وارد خون شود، از طریق پرزها جذب و وارد خون میشود و اختلالات و مشکلات بعدی بدنبال آن برای فرد بوجود میآید.
نشانههای بیماری سلیاک
علائم بیماری سلیاک با بسیاری بیماریهای دیگر مشترک است و همین یکی از دلایلی است که بیمار تا مدتها از بیماری اش بیاطلاع است. علائم این بیماری عبارت است از: یبوست، نفخ، کم خونی و بیحالی، افسردگی، خستگی، سردرد، مدفوع بدبو، خارش پوست و کاهش وزن. این بیماری از دو هفته بعد از تولد قابل بروز است و گاهی ممکن است در بزرگسالان به تدریج بروز کند. افرادی که سلیاک دارند، به هیچ وجه نباید گلوتن مصرف کنند.
برای تشخیص ابتلا به سلیاک باید آزمایش خون مربوط به تشخیص سلیاک را بدهند.در صورت ابتلا به سلیاک، نمونه برداری از روده کوچک جهت تعیین میزان آسیب بررسی میشود.
حساسیت به گلوتن (حساسیت غیرسلیاکی)
تعداد افرادی که به گلوتن حساسیت دارند در حال افزایش است. حساسیت به گلوتن به معنای ابتلا به سلیاک هیست و ممکن است فردی به سلیاک مبتلا نبوده ولی به موادغذایی دارای گلوتن حساسیت نشان دهد. علائم حساسیت به گلوتن، نفخ و اسهال و بیحالی و معد درد است. تشخیص حساسیت به گلوتن کار ساده ای نیست، لذا آمار مشخصی از این افراد در دسترس نمیباشد. برای تشخیص حساسیت به گلوتن باید مدتی، مثلا چند هفته را در رژیم غذایی بدون گلوتن سر کنید، و بعد از آن مجددا به رژیم غذایی خود گلوتن اضافه کنید، در صورتی که علائم حساسیت شما برگشت، میتوان مطمئن شد شما به گلوتن حساسیت دارید
سندوم روده تحریک پذیر و التهاب روده
گلوتن در افرادی که روده تحریک پذیر دارند، باعث ایجاد زخم و التهاب در روده کوچک شود. این التهاب باعث میشود سولولهای روده ضعیف شده و سلولها بازتر شده و جذب موادغذایی با مشکل مواجه شده و موادغذایی که نباید وارد خون شوند، وارد خون شده و مشکلات ناشی از ورود مواد مضر به خون رخ دهد. یکی از همین مواد که نباید وارد خون شوند، گلوتن است. با ورود گلوتن به خون، احتمال ابتلا به بیماری های خودایمنی مثل کرون و کولیت روده افزایش مییابد.
علاوه بر مواردی که ذکر شد، گلوتن میتواند بسیاری از بیماریهای عصبی را تحریک و تشدید کند. یکی از بیماریهای عصبی متأثر از گلوتن، آتاکسیم است.
آتاکسیم اختلال در تکلم، حرکت و حفظ تعادل است. تحقیقات بطور قطع نشان داده است که با حذف گلوتن از رژیم غذایی افراد مبتلا به آتاکسیا، بهبود قابل توجهی مشاهده میشود.
علاوه بر این بیماری، حذف گلوتن در بیماران اوتیسمی و شیزوفرنیک بهبود بخش بوده است. گلوتن احتمال ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را افزایش میدهد.
گلوتن در گندم، جو، چاودار، پاستا، نان، جو دوسر، اغلب کیک و بیسکوییتها وجود دارد. برخی از مواد غذایی هم در فرآیند تولید و پخت دارای گلوتن میشوند.
شاید در ابتدا تصور رژیم غذایی بدون گلوتن بسیار دشوار باشد، اما خوشبختانه تولید مواد بدون گلوتن در صنعت موادغذایی در حال رشد بوده و امروزه میتوان موادغذایی بسیاری را یافت که بدون گلوتن هستند.
یکی از این موادغذایی چیا، تخم کتان، گندم سیاه و دانههای کینوا میباشند. قیمت دانه کینوا مناسب است و افراد حساس به گلوتن با خرید کینوا از مراکز معتبر میتوانند دانههای پر خاصیت کینوا را وارد رژیم غذایی خود کنند.
دانههای کینوا بدون گلوتن
شما میتوانید برای خرید موادغذایی بدون گلوتن هایوا از سایت دیدن کنید. یکی از مغذیترین این مواد، کینوا است که هر روزه فرآوردههای بیشتری از آن تولید و در دسترس عموم قرار میگیرد.
با خرید عمده کینوا از فروشگاههای معتبر، از دانههای کینوا در انواع غذای گرم، سرد، خام و پخته استفاده کنید. کینوا علاوه بر این که بدون گلوتن است، سرشار از انواع مواد غذایی و معدنی مورد نیاز بدن از جمله پروتئین است از این رو معروف به خاویار گیاهی است.